سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معماری نوین

صفحه خانگی پارسی یار درباره

لوزوم آشنایی با جهان سرمایه داری

    نظر
به شما توصیه میکنم ، مطالب زیر را حتما بخوانید

یک فرد برای این که بتواند با چشم باز به فعالیت اقتصادی بپردازد لازم است تا حدودی با جهان سرمایه داری آشنا گردد . در جهان صاحبان صنایعی وجود دارند که کالا ها را بیش از نیاز مصرف داخلی کشورشان تولید می کنند . در عوض کشورها یی هم هستند که بازار فروش کالاهای این کشورها شده اند .برای احاطه بر بازار فروش و تامین مواد خام در این کشورها بود که در دهه ی آخر قرن نوزدهم تشکیل شرکت های بزرگ با اغدام شرکتهای کوچکتر متعدد در یکدیگر شروع گردید که تا به امروز همچنان به صورت کارتل ها و تراستهای چند ملیتی به حیات خود ادامه می دهند . این شرکتها در سایر کشورها اقدام به تاسیس شعباتی نمودند که به زودی با دو مشکل اساسی روبرو گشتند . اول این که این شعبات متعدد واقع در کشورهای دور دست سعی میکردند که خود را از قید کنترل شرکت مادر برهانند و دوم این که دولتهای آن کشورها نیز در چنین مواردی در حمایت از حق پروانه تولید کارخانه مادر چندان علاقه ای از خود نشان نمی دادند .

 

به دنبال بروز این اشکالات بود که بزودی این شرکتها از یکسو متوجه وابستگی خود به یکدیگر شده ، از سوی دیگر متوجه خطر رقابت آزاد در تجارب بین المللی گردیدند . زیرا عرضه کالای ارزان به قیمتهای عادلانه موجب کاهش منافع آنها در سراسر جهان میگردید . برای رفع این مشکلات شرکتها اقدام به انعقاد قرار دادهای تجاری خصوصی بین خود کردند و بدین ترتیب در سطح جهانی تجارت و رقابت آزاد را از بین بردند . آنها با تقسیم بازارها بین خود، از یک طرف قیمتها را در دست گرفته و منافع خود را به حداکثر رساندند و از طرف دیگر با قطع رقابت ، کوشش خود را برای بهبود کیفیت کالا ها متوقف کرده ، برای آنها ظاهری مردم پسند درست کردند . از طرفی مقرر گردید بازار های داخلی این شرکتها برای خودشان محفوظ بماند . با عقد قراردادهای محرمانه بین شرکتهای عضو یک کارتل مقدار عرضه ، قیمت کالاها و تقسیم بازارها تعیین کردند . این کارتل ها به مرور به صورت غولهای سرمایه داری و اختاپوس استعمار بر تمامی بازارهای جهان پنجه افکنده ، این بازارها را به صورت حوزه های نفوذ خویش درآورند .

 هر چند به ظاهر فریاد حاکم بودن اصول اقتصادی نظیر اصول " عرضه و تقاضا " در تعیین قیمتها ، اصل " مبادله آزاد کالا " و " حاکمیت دولتها " درتعیین شیوه های اقتصادی از حلقوم این جهانخواران به طور دایم به گوش میرسد ولی در اصل نوع کالاهایی که باید تولید شود ، بازارهایی که این کالاها باید در آن فروخته شود و قیمت این نوع کالاها در سرزمینهای مختلف از طریق قراردادهای محرمانه بین کارتل ها تعیین میگردد . بدین ترتیب کارتلهای چند ملیتی با کمک دولتهای امپریالیستی جهان به استثمار ملل مختلف از مردم کشورهای صنعتی گرفته تا کشورهای عقب نگه داشته شده میپردازند .

برای روشن شدن موضوع فرض کنیم که اگر یک موسسه خصوصی یا دولتی ایران بخواهد تعدادی ژنراتور را از آن ها خریداری و وارد نماید، بدیهی است این موسسه در ابتدا مختصات و تعداد ژنراتورهای مورد نیاز خویش را به شرکتهای متعدد سازنده ی ژنراتور در کشورهای مخطلف مثل ژاپن  ، آلمان ، آمریکا وغیره ارسال ارسال می کند و از تولید کنندگان می خواهد که آخرین قیمت ممکن را برای این موسسه بفرستند .

 

خریدار ایرانی به خیال خود می خواهد پس از دریافت قیمت ها به اصتلاح زرنگی کرده ، با مقایسه قیمت ها ی ارائه شده از سوی تولید کنندگان مختلف در سطح جهانی ، مناسبترین آنها را انتخاب و به خرید ژنراتور های مورد نظر به کمترین قیمت اقدام کند . 

اما تشکیلات کارتل چگونه عمل می کند ؟

به محض این که سوال ایران در مورد قیمت به شرکتها واصل شد این تقاضا به کمیته کار مربوط به تولید ات ژنراتور فرستاده می شود . کمیته پس از بررسی نقطه نظرها ی مختلف و از آن جمله قدرت خرید کشور متقاضی اقدام به تعیین قیمت ژنراتور مورد درخواست ایران میکند . (کشورهای عضو اوپک جزء کشورهای ثروتمند به حساب آمده ، همیشه اجناس به آنها گرانتر فروخته میشود )

در این گونه موارد ممکن است همین ژنراتور برای ایران 100 هزار دلار قیمت گزاری شود ولی برای بنگلادش 50 هزار دلار و برای کشور اروپای غربی 20 هزار دلار .

بعد از آنکه " کمیته کار "قیمت ژنراتور را تعیین کرد قدم اساسی دیگر تعیین آن شرکتی است که باید فروشنده این ژنراتور به ایران باشد و نتیجه به شرکتها ابلاغ می شود .

شرکت تعیین شده در جواب ایران قیمت تعیین شده از طرف کمیته کار را به عنوان قیمت پیشنهادی ژنراتور های خود ارسال می کند . سایر کشورها هم که مورد سوال قرار گرفته اند اقدام به ارسال قیمت های بسیار بالاتر از قیمت ارائه شده توسط شرکت اولی می کنند .

 تمام مراحل فوق به صورت محرمانه و به سرعت انجام می گیرد . خریدار از همه جا بی خبر وقتی از نقاط مختلف جهان قیمتهای ارسالی برای ژنراتور را دریافت کرد  ، مسلم است ارزانترین پیشنهاد را پذیرفته و اقدام به عقد قرارداد با شرکت سازنده مزبور مینماید و خوشحال است از اینکه در یک سیستم مبادلات آزاد کالا !! در جهان توانسته است با آزادی!! ارزانترین قیمت !! پیشنهادی را برای کالای مورد نظر خود انتخاب و اقدام به خرید بکند غافل از اینکه نه تنها قیمت گزاف به او تحمیل شده است ، بلکه حتی فروشنده  را هم کارتل های چند ملیتی از قبل برایش تعیین کرده اند .

 این دام نامریی اکنون سر تمامی راهای تجارت جهانی گسترده شده است و بسیاری از خریداران را در کام خود فروع می برد . نباید تصور کرد که این مراحل استثمار و اجهاف خاص خریداران کلان است طبق آنچه از اسناد محرمانه ای که از عملیات بعضی کارتل ها و تراست های بین المللی به دست آمده است حتی سرنوشت قراردادهای به نظر کم ارزش هم در همین کمیته های کار تعیین میگردد .